Składniki
-
100 g Malinymogą być mrożone
-
200 ml Śmietanka 30%
-
100 g Biała czekolada
-
1 łyżka Cukier puder
-
1/2 łyżki Ciemne kakao
-
szczypta Sól
-
szczypta Pieprz
Opis
Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Malinowy deser z kremem śmietankowym jest idealny na romantyczną kolacje.
(Visited 63 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Białą czekoladę rozpuść w śmietance na maleńkim ogni, jednak nie gotuj. Kiedy całkowicie się rozpuści odstaw z ognia do ostudzenia. Zakryj rondel folią. Maliny przesyp do miseczki, dodaj cukier puder, pieprz i sól. Rozgnieć dokładnie widelcem. Śmietankę delikatnie ubij. Przełóż maliny do ozdobnych pucharków, posyp kakao i przykryj śmietanką. Narysuj romantyczne serce. |