0 0
Medaliony cielęce w sosie imbirowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki:
600 g Filet cielęcy
170 ml Wywar męsny
4 łyżki Śmietana kremówka 36%
1 łyżka Świeży imbir
1/2 cytryny Sok z cytryny
3 szt Marchew
1 szt Por duży
do smaku Sól
do smaku Biały pieprz
1 lyżeczka Mączka ziemiaczana

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medaliony cielęce w sosie imbirowym

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki:

Opis

Udostępnij

Medaliony cielęce w sosie imbirowym to wyjątkowo delikatne danie. Idealnie pasuje na świąteczny rodzinny obiad. Musisz spróbować tego przepisu.

(Visited 250 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Rozgrzać wywar mięsny, doprawić imbirem, sokiem cytrynowym i ostudzić. Oczyścić filet cielęcy. Pokroić w plastry o grubości 1,5 cm i włożyć do wywaru. Marynować przez co najmniej 3 godziny w lodówce, od czasu do czasu odwracać kawałki mięsa. Marchewkę obrać i pokroić w drobne paski. Pora pokroić w plastry o grubości 1/2 cm. Wyjąć mięso z zalewy, a zalewę zagotować. Zmniejszyć płomień i włożyć kawałki mięsa, aby gotowały się na małym ogniu przez 15 minut. Przełożyć mięso do innego naczynia i położyć w ciepłe. Do sosu dodać marchew i pora, gotować 5 minut. Rozprowadzić mąkę ziemniaczaną niewielką ilością wody i zaprawić nią sos. Dodać śmietankę i zalać mięso sosem. Filet cielęcy może być zastąpiony przez filety z kurczaka.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Śledź pod jabłkową pierzynką
następny
Makaron z ziołami i serem
poprzedni
Śledź pod jabłkową pierzynką
następny
Makaron z ziołami i serem

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here