0 0
Muffiny z bitą śmietaną

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

250 g Mąka pszenna
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
100 g Cukier
250 g Jogurt naturalny
75 ml Olej
Dodatkowo:
do dekoracji Bita śmietana

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Muffiny z bitą śmietaną

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Muffiny to jeden z tych deserów którym nie łatwo się opszeć . W połączeniu z bitą śmietaną to rozpusta. Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę  Agnieszkę Z.

(Visited 126 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej i jogurt naturalny. Miksujemy stopniowo dodając mąkę i proszek do pieczenia. Przełożyć do papilotek i piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ostygną udekorować kremem jaglanym lub bitą śmietaną.

Utrzeć z jajkami cukier, następnie dodać olej, jogurt, chwile miksować dodać mąkę oraz proszek do pieczenia , włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut. Jak ostygną udekorować kremem/śmietaną

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kotlety cebulowe z pieczarkami i orzechami
następny
Pizza z pesto, serem feta, pomidorami i cukinią
poprzedni
Kotlety cebulowe z pieczarkami i orzechami
następny
Pizza z pesto, serem feta, pomidorami i cukinią
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here