Składniki
-
Składniki na ciasto naleśnikowe:
-
1/2 szklanki Mąka gryczana
-
1/2 szklanki Mąka kukurydziana
-
1 szklanka Mąka pszenna
-
200 ml Woda
-
1 szt Jajko
-
1 łyżka Olej
-
szczypta Sól
-
Składniki na farsz:
-
1 szt Brokuł
-
1 szt Cukinia
-
200 g Pieczarki
-
50 g Suszone pomidoryw oliwie
-
Tarty ser parmezan
Opis
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Joanne K. Bardzo smaczne i wytrawne Naleśniki z brokułami i suszonymi pomidorami. Polecamy wszystkim smakoszom.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na niezbyt gęstą masę, w razie czego można zawsze dodać wody lub mąki by ciasto miało odpowiednią konsystencję (tak by dobrze rozlewało się na patelni). Usmażyć naleśniki. Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie podsmażyć posiekane w plastry pieczarki oraz cukinię pokrojoną w kosteczkę. Do tak przygotowanych warzyw dodać ugotowane i podzielone na różyczki brokuły. Na końcu dodać posiekane drobno suszone pomidory. Usmażone wcześniej naleśniki wypełniać farszem warzywnym i zawijać. Przygotowane układać w brytfannie, posypać każdego naleśnika startym parmezanem i zapiekać krótko w piekarniku. Naleśniki idealnie smakują podawane z sosem czosnkowy. |