Składniki
-
400 g Makaron pappardelle
-
120 g Łosos wędzony na zimno w plastrach
-
1 sztuka Czerwona papryka
-
1 sztuka Papryka żółta
-
1 sztuka Papryka zielona
-
1 sztuka Cebula
-
1 sztuka Pomidor
-
2 łyżki Brandy
-
3 szczypty Gałka muszkatołowa
-
4 łyżki Tarty parmezan
-
Sól
-
Pieprz
Opis
Wykwintne danie. Makaron z sosem z wędzonego łososia to jedna z najlepszych wersji. PAPPARDELLE z papryką i łososiem, musisz wypróbować ten przepis.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Obierz i posiekaj cebulę oraz pomidora. Paprykę i łososia pokrój w cienkie paski. Rozgrzej w rondelku masło, smaż cebulę i paprykę, aż zmiękną. Włóż pomidora, smaż przez chwilę i odstaw rondel z ognia. W tym samym czasie włóż do rondla łososia, wlej śmietankę, wsyp gałkę muszkatołową, sporo świeżo zmielonego pieprzu i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wlej brandy, wymieszaj, odstaw z ognia. Odcedź ugotowany makaron, wymieszaj w garnku z sosem, podgrzej przez chwilę, posyp parmezanem i kładź na talerze. |