Składniki
-
8 sztuk Cebula
-
1 sztuk Pomidor
-
1 łyżeczka Kapary
-
2 łyżki Oliwa z oliwek
-
2 łyżki Tarta bułka
-
2 łyżki Ser żółtytarty
-
Sól
-
Pieprz
Opis
Przystawka, która uszczęśliwi nasze podniebienia. Łatwe w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pieczone cebule to idealna przekąska. Musisz wypróbować ten przepis.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Cebule obrać i blanszować (czyli obgotować w lekko osolonej osłodzonej wodzie). Następnie ponacinać je możliwie głęboko do góry ma krzyż ostrym nożem, ale tak aby ich nie rozdzielić (można również wydrążyć środki jeśli są dostatecznie duże). Poszczególne warstwy trochę rozchylić i ostrożnie powtykać kawałki pomidora i kapary. Skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, posypać serem wymieszanym z tartą bułką. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Dno naczynia w którym będą pieczone cebule nasmarować olejem. |