Składniki
-
1 szt Leszcz
-
Pomarańczowy Vinaigrette
-
Pieprz ziołowy
-
Suszony pomidor z oleju
-
1 pęczek Szczypiorek
-
Sól morska
-
Oliwa z oliwek
-
1 pęczek Natka pietruszki
Opis
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Katarzynę F. Tak przygotowany pieczony leszcz jest bardzo aromatyczny i traci posmak mułowatej ryby. Polecamy.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Rybę wypatrosz i dokładnie oczyść. Zalej go winegretem pomarańczowym. Natrzyj dokładnie ziołowym pieprzem z wszystkich stron a także w środku. Najlepiej posyp kolorowym pieprzem prosto z młynka. Posyp wcześniej przygotowaną mieszanką z pomidora, szczypiorku i soli morskiej, na zewnątrz i w środku ryby. Polej oliwą z oliwek. |