Składniki
-
1 i 1/2 szklanki Kasza jaglanasucha
-
2 i 1/2 szklanki Mleko
-
3 łyżki Miód
-
1 puszka Mleczko kokosowe
-
Składniki na spód:
-
1/2 szklanki Masło orzechowe
-
3/4 szklanki Wiórki kokosowe
-
1 szklanka Płatki owsiane błyskawiczne
-
Miód
Opis
Raffaello to jedne z najsmaczniejszych deserów. Dzięki przepisowi nadesłanemu przez naszą czytelniczkę Agnieszkę Z. możecie te pyszności wykonać samemu. Smacznego!
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Masło orzechowe przekładamy do miski. Dodajemy płatki, wiórki kokosowe i miód w takiej ilości by masa stała się kleista i zwarta. Mieszamy dokładnie. Następnie wszystko przekładamy na niewielką blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę dociskamy palcami i przykrywamy również papierem. Na wierzch kładziemy coś ciężkiego. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Teraz przygotujemy krem. Gotujemy kaszę jaglaną w mleku, dodajemy do niej mleko kokosowe i miód. Tak przygotowany krem przekładamy na wcześniej przygotowany spód i tak przygotowane Raffaello znów odstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Można ciasto posypać wiórkami kokosowymi, lub udekorować owocami. |