Składniki
-
1 kg Ziemniaki baby potatoes
-
200 g Kabanos
-
250 g Zielony groszek mrożony
-
2 szt Cebula czerwonaśrednie
-
4 szt Jajko
-
1 pęczek Rzodkiewki
-
1 pęczek Szczypiorek
-
1 pęczek Koperek
-
Składniki na sos:
-
150 g Majonez
-
4-5 łyżek Gęsty jogurt naturalny
-
1 łyżeczka Musztardaużyłam Kieleckiej
-
1/2 łyżeczki Biały pieprz
-
1/2 łyżeczki Pieprz kolorowy
-
Sól
Opis
Sałatki to temat rzeka. Każdy z nas lubi inne – tradycyjne, eksperymentalne czy egzotyczne, z mięsem czy rybą . Można by tak długo i bez końca. Nie będę ukrywać, ale ja uwielbiam je wszystkie. W szczególności mam słabość do tych małych, uroczych ziemniaczków, które świetnie sprawdzają się w sałatkach. Pięknie się prezentują i co najważniejsze nie wymagają obierania. Sałatka farmerska to świetna propozycja na przyjęcie w ogrodzie, lunch czy po prostu smaczną kolację. Przyznacie sami, że pięknie się prezentuje i zapewniam, że również dobrze smakuje.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Ziemniaki dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości. Pamiętajmy, aby ziemniaków nie rozgotować. Ugotowane ziemniaczki odcedzamy i odstawiamy na bok do ostygnięcia. Jeżeli są dobrze wyszorowane, można pozostawić je w łupinkach. |
2
Zakończ etap
|
Przygotowanie sosu:Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy ze sobą. |