Składniki
-
5 szt Jajko
-
1 mała puszka Kukurydza konserwowa
-
1 mała puszka Groszek konserwowy
-
100 g Szynka wieprzowadobra, wiejska
-
5 szt Ogórki konserwoweśrednie
-
1 pęczek Szczypiorek
-
1 1/2 łyżki Chrzan tartymożna dodać więcej, według upodobań
-
3 łyżki Majonez
-
Pieprz
-
Sól
Opis
Sałatka idealnie sprawdzi się w ten niedzielny poranek, gdy zasiądziemy do wspólnego śniadania z bliskimi. Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Ma charakterystyczny i wyrazisty smak, który zawdzięczamy odrobinie chrzanu.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Jajka zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, wyłączamy gaz i pozostawiamy jajka we wrzątku na 10 minut. Po tym czasie jajka przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Jest to świetny sposób na gotowanie jajek na twardo. Jajka gotowane w ten sposób, nie mają wokół żółtka tej brzydkiej, szarej otoczki. |