Składniki
-
1/2 główki Kapustamłoda
-
1 sztuka Marchew
-
3 sztuki Jabłka
-
2 łyżki Rodzynkisparzone
-
1 sztuka Pormały, tylko biała część
-
1/2 sztuki Cytryna
-
2 łyżki Oliwa z oliwek
-
2 łyzki Zimna woda
-
Sól
-
Pieprz
-
do smaku Cukier waniliowy
Opis
Wyśmienita i bardzo zdrowa. Sałatka z kapusty. Idealny dodatek do mięs w sosie. Wypróbuj nasz przepis. Życzymy smacznego.
(Visited 13 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Kapustę i pora drobno szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce w grube prążki, a jabłko kroimy w drobne paseczki. Cytrynę szorujemy, ścieramy skórkę — drobniutko. Mieszamy olej z wodą, nie odwrotnie, dodajemy skórkę, sok z cytryny i cukier. Mieszamy, podajemy do klopsików w sosie. |