Składniki
-
200 g Ser Feta
-
4 sztuki Pomidor
-
1 sztuka Cebula
-
1 sztuka Cebula czerwona
-
1 sztuka Zielony ogórek długi
-
1 słoiczek Oliwki czarnemały
-
Sałata lodowa
-
1 pęczek Rzodkiewki
-
1 puszka Kukurydza
-
3 ząbki Czosnek
-
Sól
-
Pieprz
-
2 łyżki Ocet winny
Opis
Lekka i smaczna sałatka z serem feta. Przystawka do dań z grilla, ale i nie tylko. Polecamy ten przepis.
(Visited 167 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pokrój ser, obrane ze skórki pomidory i ogórki w dużą kostkę. Włóż do miski i wymieszaj z oliwkami, pokrojoną w piórka cebulą, konserwową kukurydzą i posiekanymi rzodkiewkami. Dodaj listki sałaty, polej wszystko sosem ukręconym z octu, przypraw i oliwy. Ułóż sałatkę na upieczonych chlebkach lub podawaj w salaterce. |