0 0
Sandacz lub szczupak po polsku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 kg Sandacz / Szczupak
Składniki na wywar:
2 szt Marchew
1 szt Korzeń pietruszki
1/2 szt Por
1/2 szt Korzeń selera
2 szt Liść laurowy
5 ziaren Ziele angielskie
2 szt Goździk
1 pasek Skórka cytrynowa
2 łyżki Sok z cytryny
4 szt Cebula duże

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sandacz lub szczupak po polsku

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki na wywar:

Opis

Udostępnij

Przepisy bardzo tradycyjny. Może być wyjątkową alternatywą dla karpia. Idealny przepis również na Wigilijny stół.

(Visited 637 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Do przygotowania sandacza lub szczupaka po polsku potrzebna jest duża ryba oraz wanienka do gotowania z wkładem z uchwytami do wyjmowania gotowej ryby. Wcześniej przygotowujemy smak z jarzyn i dużej ilości cebuli z dodatkiem przypraw. Po ugotowaniu wywaru odcedzamy warzywa, smak studzimy. Do zimnego smaku wkładamy rybę i gotujemy ok. 20 minut od momentu zagotowania. Po wyjęciu na półmisek garnirujemy z jednej strony siekanymi jajkami, z drugiej ziemniakami drążonymi w kuleczki i polewamy topionym masłem. Osobno podajemy masło topione w sosjerce (masła nie rumienić).

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kompot z rabarbaru
następny
Postny barszcz czerwony
poprzedni
Kompot z rabarbaru
następny
Postny barszcz czerwony

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here