Składniki
-
Składniki na schab
-
800 g Schab bez kości
-
garść Orzechy włoskie
-
20 g Suszona żurawina
-
1 szt Cebula
-
1 łyżka Miód
-
2 szt Liść laurowy
-
4 kulki Ziele angielskie
-
100 ml Oliwa z pestek winogron
-
1 łyżeczka Estragon
-
1 łyżeczka Pieprz cytrynowy
-
1/3 łyżeczki Pieprz ziołowy
-
1/2 łyżeczki mielona papryka słodka
-
2 szklanki Woda
-
Do zagęszczenia sosu
-
1/3 łyżki Mąka ziemniaczana
-
1/2 szklanki Woda
Opis
Schab „Piegus” z żurawiną i orzechami włoskimi. Idealny na niedzielny obiad, podany z kluskami śląskimi i surówką z marchewki.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Pzygotowanie mięsaMięso musi być świeże lub całkowicie rozmrożone. W mięsie wkuwam nożem otwory, w które wciskam owoce suchej żurawiny. |