Składniki
-
Składniki
-
50 dag Schab bez kości
-
6 szt Borowiki
-
1 filirzanka Śmietanka
-
2 szt Cebula
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprz
-
do smarowania schabu Smalec
-
do dekoracji Marchew
Opis
Borowiki to jedna z najsmaczniejszych grzybów, w połączeniu ze schabem daje nam wyjątkowe danie.
(Visited 1 324 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie schabuSchab kroimy w cienkie plasterki. Każdy plasterek nacinamy, tak by przypominał liść paproci, solimy, pieprzymy i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wcześniej gotujemy ziemniaki. Borowiki (lub pokrojone w plasterki pieczarki i ugotowane borowiki) podsmażamy na łyżce masła, a potem dusimy w śmietanie razem z pokrojoną w plasterki cebulą. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz. Na talerzu kładziemy dwa "liście paproci", łyżkę grzybów, sosu, ziemniaki i marchwki pokrojone w słupki. |