Składniki
-
3 płaty Płaty śledzia Matijas
-
50 g Rodzynki
-
20 g Płatki migdałowe
-
1 łyżka Miódpłynny
-
1 łyżeczka Gorczyca
-
2 łyżeczki Kieczup pikantny Kotlin
-
2 łyżeczki Olej słonecznikowy
-
1/2 łyżeczki Świeży imbir
-
25 ml Brandy
Opis
Śledzie po adwokacku, to jedna z takich przystawek, która jest traktowana jako ekstrawagancka. Śledzie idealnie sprawdza się na Wigilijnym stole. Musisz przygotować ten przepis.
(Visited 180 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Namocz rodzynki (sparzone wcześniej gorącą wodą i odsączone) w brandy. Utrzyj gęsty sos z keczupu, oleju, miodu i przypraw: imbiru, zmiażdżonej gorczycy, pieprzu i papryki. Dodaj brandy, w której moczyły się rodzynki. Przekrój każdy filet na pół, a potem wzdłuż na 2 - 3 paski. Zawiń w ślimaczki, ułóż na półmisku i polej sosem. Rozsyp na wierzchu rodzynki i płatki migdałów. |