0 0
Smażona wątroba z krążkami cebuli

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

700 g Wątróbka wieprzowa
80 ml Oliwa z oliwek
200 g Mąka
700 ml Mleko
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Smażona wątroba z krążkami cebuli

Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Tradycyjna i wyjątkowo smaczna Smażona wątroba z krążkami cebuli to nasza propozycja dla całej rodziny.

    (Visited 31 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Wątrobę dokładnie umyj i oczyść, usuń z niej skórę. Włóż do miski, zalej mlekiem i pozostaw na 2 godziny. Po upływie zalecanego czasu wyjmij wątrobę i pokrój na małe kawałki o grubości 1 cm. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Aby po smażeniu była krucha, zawiń w filie i delikatnie ubij tłuczkiem do mięsa z oby stron. Obtocz wątrobę w mące i smaż na roztopionym maśle z oby stron około 3 - 4 minuty, do miękkości. Usmażoną wątrobę ułożyć na talerzu w kształcie stożka, udekorować krążkami z cebuli.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Julien w chlebie
    następny
    Pieczarki nadziewane twarogiem
    poprzedni
    Julien w chlebie
    następny
    Pieczarki nadziewane twarogiem
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here