Składniki
-
Składniki
-
50 dag Mąka
-
40 dag Serek homogenizowany
-
3 szt Jajko
-
10 dag Margaryna do pieczenia
-
1 łyżka Cukier
-
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
-
1/2 łyżeczki Sól
-
do smarowania formy Margaryna
Opis
Nie tak nie smakuje jak świeże, chrupiące bułeczki na śniadanie.
(Visited 165 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie bułeczekMargarynę stopić na parze, mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać serek, jajka, ostudzoną margarynę, cukier, sól i drewnianą łyżką wymieszać na gładkie ciasto. Uformować bułeczki, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać ciepłe. |