Składniki
-
8 sztuk Płaty śledzia Matijas
-
2 sztuki Cebula
-
2 łyżki Kapary
-
1 łyżeczka Pieprzgrubo zmielony
-
1 sztuka Cytryna
-
1 sztuka Limonka
-
1 sztuka Jabłkokwaśne
-
1 szklanka Białe wino
-
2 łyżki Oliwa z oliwek
-
Sól
-
Pieprz
-
1 sztuka Liść laurowy
-
2 ziarna Ziele angielskie
Opis
Przepyszny i łatwy w przygotowaniu. Tatar z Matyjasów, niech wigilia będzie wyjątkowa. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj ten przepis.
(Visited 160 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Podgrzewamy wino z łyżeczką cukru, liściem laurowym i zielem angielskim. Studzimy, zalewamy śledzie. Odstawiamy na 12 godzin. Następnie siekamy, zalewamy oliwa z oliwek i mieszamy z drobniutko poszatkowaną cebulą, kaparami i jabłkiem. Przyprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem, solą. Układamy na liściach sałaty, dekorujemy plasterkami limonki. |