0 0
Tort SACHER

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki na ciasto
16 dag Roztopiona czekolada
5.5 dag Cukier
16 dag Masło
0.5 dag Sól
1.5 dag miąszu Laska wanilii
7-8 szt Jajko
16 dag Mąka
20 dag Cukier puder
Składniki na polewę
15 dag Gęsta marmolada morelowa
10 dag Gorzka czekolada
3 łyżki Śmietanka

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tort SACHER

Kuchnia:
  • 2 godziny i 30 minut
  • Trudny

Składniki

  • Składniki na ciasto

  • Składniki na polewę

Opis

Udostępnij

Smaczny czekoladowy tort Sacher to jeden z najlepszych deserów.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie ciasta

Żółtka oddzielić od białek. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Po uzyskaniu jednolitej masy dodawać stopniowo żółtka, wanilię i sól. Gdy powstanie jasny puszysty kogel - mogel, wlać roztopioną ale chłodną czekoladę i ubijać mikserem przez 3 minuty ( wałkiem ucierać przez 7 minut). Ubić białka z cukrem kryształem na bardzo sztywną pianę i połączyć delikatnie z czekoladową masą. Dodawać przesianą mąkę - partiami - ostrożnie mieszając ciasto metalową rózgą. Przełożyć do okrągłej formy (wysmarowanej masłem i opruszoną mąką) i piec około 1 godzimy w temperaturze 175 - 180 stopni. Ciasto przekroić na pół, przełożyć marmoladą morelową, a całość odlać roztopioną czekoladą ze śmietanką. Można tort przekroić na trzy blaty, jeden posmarować dżemem morelowym, drugi warstwą bitej śmietany ( filiżanka 30% śmietany i 1 łyżka cukru), wierzch oblać roztopioną czekoladą.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Tort wiśniowy z Czarnego Lasu
następny
Czekoladowe ciastka z różowym pieprzem
poprzedni
Tort wiśniowy z Czarnego Lasu
następny
Czekoladowe ciastka z różowym pieprzem

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here