Składniki
-
2 kromki Chleb tostowy
-
200 g Mięso mielone wołowe
-
1 sztuka Cebulaśrednia
-
Sól
-
Pieprz
-
Ziele angielskie
-
3 łyżki Bulion mięsny
-
1 łyżka Musztardaostra
-
2 plastry Ser Goudagrube
-
2 łyżeczki Masło
Opis
Tost z mielonym mięsem wołowym jest doskonały na lunch. Syty i smaczny. Przepis jest również prosty w przygotowaniu. Polecamy.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Posmaruj kromki chleba masłem. Wymieszaj w miseczce mielone mięso (dobre gatunkowo, jak na tatara) drobniutko posiekaną cebulą, zmiażdżone ziarenko ziela angielskiego, sól, pieprz i 3 łyżki zimnej wody (ale najlepszy będzie bulion wołowy - nawet z kostki, pamiętaj tylko, ze bulion z kostki jest słony i nie wsypuj już soli do mięsa). Ułóż grubą warstwę mięsa na każdej kromce chleba, posmaruj musztardą i przykryj plastrem sera. Połóż kromki na blasze i wstaw na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Podawaj na liściu sałaty z kawałkami pomidora, ogórka, papryki. (przepis na 1 sztukę tosta) |