Składniki
-
4 szt Pieczywo tostowe
-
100 g Ser mozzarella
-
2 łyżki Masło
-
2 ząbki Czosnek
-
4 plastry Wędzona szynka
-
1 szt Pomidordojrzały
-
do smaku Gałka muszkatołowa
-
do smaku Sól
-
do smaku Pieprz
Opis
Kto ich nie lubi, szczególnie kiedy ser z nich ciągnie się i ciągnie. Idealne na ciepłą przekąską, ale i dla amatorów zapiekanek. Szybkie i smaczne ale dzięki przyprawom aromatyczne tosty z mozzarellą.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Obierz pomidory ze skórki, pokrój w plasterki. Posmaruj kromki pieczywa tostowego masłem z obu stron. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp drobno posiekanym czosnkiem, przykryj każdą kromkę plasterkiem szynki. Na szynce połóż plaster pomidora, posyp solą i pieprzem, przykryj plastrem mozzarelli. Posyp mgiełką gałki muszkatołowej. Zapiekaj grzanki przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj bardzo gorące na liściach sałaty. |