0 0
Uszka z grzybami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

350 g Mąka
2 sztuki Jajko
2-3 łyżki Oliwa z oliwek
pół szklanki Mleko
Sól
Składniki do przygotowania farszu:
450 g Grzyby leśne
5 łyżek Śmietana kremówka 36%
85 g Kozi twaróg
40 g Masło
25 ml Brandy
1 pęczek Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Cząber

Zapisz ten przepis

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Uszka z grzybami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki do przygotowania farszu:

Opis

Udostępnij

Przepis na wyborne uszka z grzybami. Podawane z wybornym sosem ziołowym zachwycą Twoich gości. Musisz wypróbować.

(Visited 584 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie ciasta:

Zagnieć ciasto pierogowe, przykryj ogrzanym talerzem i odstaw.

2
Zakończ etap

Przygotowanie farszu grzybowego:

Przygotuj farsz. Posiekaj drobno cebulę, smaż na maśle, aż zrobi się szklista. Wsyp pokrojone w kostkę grzyby. Smaż przez kilka minut, aż wyparuje z nich sok — często mieszaj.  Wlej brandy lub mocną wódkę, podpal. Kiedy alkohol się wypali, wlej śmietankę i gotuj na małym ogniu. Zdejmij z ognia i wymieszaj z kozim twarogiem. Przypraw solą, pieprzem, cząbrem i natką.

Rozwałkuj cienko ciasto, wykrawaj kwadraty o boku 6 - 7 cm. Kładź łyżką farsz, zlepiaj uszka. Gotuj w dużej ilości osolonej wody.

Ale wcześniej przygotuj sos. Weź 400 ml koziego mleka i zagotuj. Wsyp do niego świeży cząber, natkę pietruszki, koperek i gałązki rozmarynu. Wsyp jeszcze do smaku sól i pieprz. Postaw mleko z ziołami na małym ogniu i gotuj przez 5 - 10 minut. Przed podaniem ubij trzepaczką, aby stał się pienisty.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pieczony pstrąg z pomarańczą
następny
Awokado z serowym kremem
poprzedni
Pieczony pstrąg z pomarańczą
następny
Awokado z serowym kremem
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here