Składniki
-
Składniki na ciasto:
-
150 g Mąka pszenna
-
125 ml Olej
-
250 ml Maślanka
-
220 g Cukier
-
3 szt Jajkoduże
-
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
-
2 łyżeczkli Esencja waniliowa
-
Dodatkowo:
-
250 g Truskawki
-
3 łyżki Cukier puder
Opis
Pierwsze truskawki, choć jeszcze nie tak słodkie i wygrzane w słońcu jak te lipcowe, to i tak pyszne. Wykorzystałam je do ciasta, które jest niezwykle proste i błyskawiczne w przygotowaniu. Podczas pieczenia w domu rozchodzi się niesamowity zapach wanilii i truskawek. Do tego jest wilgotne i smakuje na prawdę wyjątkowo. Do ciasta można wykorzystać ulubione, sezonowe owoce.
Kroki
1
Zakończ etap
|
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. |