Składniki
-
1 sztuka Ser mozzarella(lub tofu mała kostka)
-
1 sztuka Jajko( siemię lniane namoczone w wodzie)
-
1 sztuka Brokułmały
-
7 łyżek Mielone otręby
-
Składniki:
-
1 sztuka Pomidory krojone w puszcze
-
8-9 sztuk Pieczarki
-
1 paczka Zielone oliwki
-
garść Tarty ser żółty
-
kilka sztuk Listki świeżej bazylii
-
do smaku Mieszanka przypraworegano, bazylia, majeranek, tymianek, kolendra, suszony czosnek, kurkuma, sól, pieprz
Opis
Kuchnia wegańska ma to do siebie, że jest bardzo ciekawa. Jednym z przepisów jakie przesłała do nas nasza czytelniczka Agnieszka Z. jest wegańska pizza na brokułowym spodzie, brzmi ciekawie, prawda?
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie spodu:Brokuła gotujemy na miękko, następnie ubijamy go młotkiem do ziemniaków. Gdy trochę wystygnie dodaj mozzarellę, jajko, otręby oraz wszystkie przyprawy. Wymieszaj i uformuj na blasze. Zapiekaj 20-25 minut w temperaturze 200 stopni, aż zacznie się przyrumieniać. |
2
Zakończ etap
|
Czynności końcowe:Pomidory wymieszaj z wszystkimi przyprawami. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki podduś chwilę z przyprawami. Oliwki i ser pokrój. Wszystkie dodatki ułóż na upieczonym spodzie i zapiekaj aż ser się roztopi. |