Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Angelikę Dz. Bardzo smaczne ciasto toffi. Łatwy sposób wykonania. Cudowny deser dla całej rodziny. Polecamy.
Mini wersja klasycznych, karnawałowych pączków. Pyszne, o lekko wilgotnym, serowym wnętrzu i złocistej, chrupiącej skórce. Bez drożdży, wałkowania, wyrastania, nadziewania...
Dla amatorów słodkich kremów z dodatkiem owoców ten przepis będzie idealny. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas pomysł na lekki krem z ciemnym winogronem. Idealna propozycja na prosty w...
Ciasta ucierane są rewelacyjne i smakują doskonale. Jednocześnie są mało wymagające, szybkie i łatwe w przygotowaniu – no i podstawowe, jeżeli chodzi o składniki. Najlepiej smakują z sezonowymi owocami, których...
Kuchnia angielska często określana jest mianem najgorszej i zazwyczaj kojarzona jest wyłącznie z angielskimi śniadaniami składającymi się niemal z samych...
Gęsty, kremowy, lekko słodki likier jajeczny produkowany na spirytusie z dodatkiem cukru i wanilii, głównie w Holandii. Ajerkoniak świetnie sprawdza...
Ciasto Fiona nawiązuje do znanej i lubianej bajki pod tytułem : ”Shrek”. Jednak nie chodzi tu o samego Shreka, a o jego uroczą damę Fionę. Wielowarstwowe ciasto, cudownie pachnące latem...
Makowiec jest nieodłączną częścią każdych Świąt. Strucla makowa musi być obecna za równo na Boże Narodzenie jak i na Wielkanoc. Puszyste drożdżowe ciasto naszpikowane dużą ilością maku z bakaliami, pachnące...