W sezonie wiosenno-letnim co najmniej raz na dwa tygodnie jadamy klasyczny bigos z młodej kapusty. Od dawna jednak myślałam o połączeniu młodej kapusty z aromatyczną, hiszpańską kiełbasą chorizo. To dość...
Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego jak kuchnia Fusion, która polega na czerpaniu inspiracji z dowolnej...
Słodka czekolada i pikantne papryczki chili – jedno z najlepszych połączeń, jakie ludzkość wymyśliła. Babka jest przepyszna!!! Wilgotna, mocno czekoladowa...
Naleśniki – niewielkie, cieniutkie placuszki podawane zazwyczaj na słodko. Z serem, ulubionym dżemem, jabłkami, owocami czy bitą śmietaną. Często traktowane...
Łagodna, neutralna w smaku cukinia to wyśmienity dodatek do rozmaitych warzywnych kompozycji. Możemy jeść ją na surowo, smażyć kwiaty cukinii, przyrządzać leczo i piec ciasta. Ale dziś zapraszam na aromatyczne...
Przystanek: Meksyk ! Majańskie i azteckie miasta, skąpane w słońcu piramidy, kaktusy, wyśmienita tortilla, ostre papryczki i słynna czerwona fasola. Kuchnia meksykańska jest tak różnorodna jak przyroda i kultura tego...
Pyszna, gęsta, wyjątkowo sycąca i rozgrzewająca Zupa Meksykańska, w sam raz na chłodniejsze, deszczowe dni. Bardzo prosta w przygotowaniu i zdecydowanie pełna smaku. Świetnie sprawdzi się na przyjęciach podana zamiast znanego...