Klasyka na wigilijnym stole — ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby...
Zakwas na barszcz czerwony jest bardzo łatwy do wykonania. Ale za to jest bardzo zdrowy i jest najlepszą bazą na Wigilijny Barszcz. Tak wynika również z przepisu na Barszcz Magdy...
Galareta to sprawdzona i ciesząca się dużym powodzeniem zakąska na różne przyjęcia. Często kojarzona z tymi zakrapianymi imprezami. W zależności od regionu Polski nazywana również: zimnymi nóżkami, galartem czy zylcem....
Dziś zabieram Was w podróż. Nie zbyt daleką — do Francji, gdzie powstała wykwintna i bogata kuchnia “haute cuisine”, którą obecnie wypiera bardziej przystępna, lekka, ale równie elegancka “nouvelle cuisine”....
Wyborny mięsny sos i makaron. To danie pod nazwą Makaron ala putanesca. Wyborne połączenie, na pewni przypadnie do gustu Twoim bliskim. Wypróbuj ten przepis.
Bardzo esencjonalny rosół, dodatkowo aromatyczne, gotowane mięsa. Bollito misto, idealne danie na obiad dla całej rodziny. Musisz wypróbować ten przepis.