Ta pyszna tarta może być ciekawą przystawką na wielkanocnym stole lub codziennym, smacznym daniem. Kruche ciasto, dobrze doprawiony, aromatyczny farsz i cienka, zakręcona biała kiełbasa. Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło...
Dziś podróżujemy do kraju gdzie zapach bazylii, tymianku i świeżych, skąpanych w słońcu pomidorów przeplata się z charakterystycznym smakiem parmezanu,...
Ciasto kawowe w czekoladzie to idealny pomysł na deser. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas przepis na ten wypiek. Koniecznie musicie go wypróbować.
Wspaniałe danie utrzymane zdecydowanie we włoskim stylu. Makaron cannelloni zastępuje delikatna cukinia. Do tego pachnąca bazylia, aromatyczny parmezan i beszamel. Pistacje spełniają tu ważną rolę – swoją niebywałą chrupkością poprawiają...
Wegetariańska wersja lasagne ze szpinakiem, białym serem oraz sosem pomidorowym. Doskonała alternatywa dla klasycznego włoskiego dania. Jej przygotowanie nie jest...
Kto ich nie lubi, szczególnie kiedy ser z nich ciągnie się i ciągnie. Idealne na ciepłą przekąską, ale i dla amatorów zapiekanek. Szybkie i smaczne ale dzięki przyprawom aromatyczne tosty...
Śledź pod jabłkową pierzynką to tradycja na polskim stole. Idealnie pasuje jako przystawka, ale i to wyjątkowe danie na świąteczny stół. Nie może go zabraknąć. Przepis łatwy do wykonania a zachwyci...