Klasyka na wigilijnym stole — ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby...
Wigilijny wieczór — jeden z najmagiczniejszych dni w roku. Nie może zabraknąć najbliższej rodziny, bieluśkiego opłatka, kolęd i dwunastu potraw. W każdej rodzinie na stole pojawiają się tradycyjne potrawy. Na...
W sezonie wiosenno-letnim co najmniej raz na dwa tygodnie jadamy klasyczny bigos z młodej kapusty. Od dawna jednak myślałam o połączeniu młodej kapusty z aromatyczną, hiszpańską kiełbasą chorizo. To dość...
Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego jak kuchnia Fusion, która polega na czerpaniu inspiracji z dowolnej...
Przystawka, która uszczęśliwi nasze podniebienia. Łatwe w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pieczone cebule to idealna przekąska. Musisz wypróbować ten przepis.
Wyborny mięsny sos i makaron. To danie pod nazwą Makaron ala putanesca. Wyborne połączenie, na pewni przypadnie do gustu Twoim bliskim. Wypróbuj ten przepis.