Klasyka kuchni polskiej – niezmiennie zachwycają chrupiącą panierką i pysznym wnętrzem. Krokiety z mięsem do takie odzyskane danie – mięso z rosołu idealnie nadaje się do ich przygotowania. Wystarczy dodać...
Drób jest idealnym mięsem do eksperymentowania, a ja lubię eksperymenty. Dziś kurczaka połączyłam z duszonym porem i wspaniałą, hiszpańską kiełbaską chorizo. Wspaniałe smaki, które ze sobą współgrają. Uniwersalne i bardzo...
Śledź w polskiej kuchni to podstawa. Sposobów ja jego przygotowanie jest wiele, my proponujemy śledzia w sosie pomidorowo-majonezomy, który na pewno jest ciekawym daniem i może sprawdzić się idealnie na...
Paszteciki z kapustą i grzybami to tradycyjna przystawka na polskim stole. Głównie podawana do czerwonego barszczu na Wigilię, ale i na uroczystości. Miękkie ciasto i aromatyczny farsz to główna zaleta...
Przepis choć trochę czasochłonny, godny polecenia. Rożki z pieczarkami to idealna przystawka do czerwonego barszczu na świątecznym stole. Chrupiące i...
Wyjątkowa zapiekanka o intensywnym smaku. Zapiekane grzyby są łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne. Dla amatorów na pewno to danie będzie smaczne. Spróbuj tego przepisu i zaskocz swoich bliskich. Idealnie smakują...
Wyjątkowo pyszny i aromatyczny Omlet Frittata con mozzarella. To jeden z najsmaczniejszych omletów. Idealny na niedzielne śniadanie z całą rodziną, pożywny i smaczny. Polecamy ten przepis.
Piękna pogoda, coraz cieplejsze dni i budząca się do życia przyroda. To wszystko zachęca, by skorzystać z tej wspaniałej aury i więcej wypoczywać na świeżym powietrzu. Dodatkowym atutem jest to,...
Wieczory są już co raz chłodniejsze, co zachęca nas do jedzenia rozgrzewających zup, które ogrzeją nasz organizm od środka, przywracając komfort nawet w najzimniejsze wieczory. Jedną z takich zup jest...