Ten klasyczny, włoski deser zrobił furorę na całym świecie. Mowa oczywiście o Tiramisu. Przygotowałam nie co inną wersję tego pysznego deseru. Bardzo delikatne i subtelne w smaku babeczki, które idealnie...
Ryby są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Szczególnie istotne jest spożywanie ryb morskich takich jak łosoś, dorsz, sardynka, makrela, tuńczyk, śledź. Są one źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, witamin...
Dekadenckie, intensywnie czekoladowe ciasto. Mięciutkie, puszyste i bardzo wilgotne. Osoby niewtajemniczone nawet się nie zorientują , że ciasto zawiera cukinię....
Ciasto kawowe w czekoladzie to idealny pomysł na deser. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas przepis na ten wypiek. Koniecznie musicie go wypróbować.
Ciasto 'Krówka” to jedno z tych ciast, które jest w naszych domach najpopularniejsze. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas swój przepis na to przepyszne ciasto. Konieczne musisz go wypróbować.
Historia pieczenia muffin sięga wiktoriańskiej Anglii. Był to bowiem pomysł kucharek przygotowujących jedzenie dla służby. Te pierwsze angielskie muffiny przygotowywano...
I jak nie kochać naszej polskiej, złotej jesieni – czarne jeżyny zerwane skoro świt, muśnięte jesiennym słońcem, które przebija się przez poranne mgły. Zatopione w delikatnym i puszystym musie. Do...
Zostały Wam białka po wypiekach? U mnie zostały po ajerkoniaku, który co jakiś czas robię. Uwielbiam ajerkoniak szczególnie w połączeniu z lodami. Ale powracając do przepisu – mam pyszny pomysł...
Wiśnie to owoce hodowane od 2,5 tysiąca lat. Ich popularność nie słabnie. W kuchni wykorzystywane do bardzo wielu deserów, przetworów i potraw. Postawiłam dziś na czekoladowe ciasto z wiśniami, bo...
Dziś prezentuję Wam wilgotną i pyszną babkę, wzbogaconą subtelnym smakiem kruszonki wykonanej z orzechów, brązowego cukru i cynamonu – niebo w gębie! Uwierzcie mi, że na prawdę nic więcej do...