Zabieram Was do Włoch, gdzie w promieniach gorącego słońca, hałasują cykady. Malownicze krajobrazy współgrają z dobrym winem i wspaniałą kuchnią. Lazania jest jedną z symbolicznych potraw włoskiej kuchni, znana i...
Jesień – ostatnie ciepłe promienie słońca padają na kolorowe, majestatycznie opadające liście. Poranki są mgliste i bardzo chłodne. Ta pora roku niesie nam w darze najlepsze, jesienne owoce, czyli jeżyny....
Dziś zabieram Was do północnych Indii, skąd prawdopodobnie pochodzi tradycyjne danie indyjskie przygotowywane od setek lat – kurczak balti. Balti to sposób gotowania potraw, którego nazwa wywodzi się od nazwy...
I jak nie kochać naszej polskiej, złotej jesieni – czarne jeżyny zerwane skoro świt, muśnięte jesiennym słońcem, które przebija się przez poranne mgły. Zatopione w delikatnym i puszystym musie. Do...
Kiedy zaczyna być naprawdę gorąco, nie ma nic lepszego niż chłodnik. Poza orzeźwieniem, jakie da nam w upalne dni, zupa ta ma jeszcze wiele innych zalet: zawiera mnóstwo witamin, jest...
Śledź w polskiej kuchni to podstawa. Sposobów ja jego przygotowanie jest wiele, my proponujemy śledzia w sosie pomidorowo-majonezomy, który na pewno jest ciekawym daniem i może sprawdzić się idealnie na...
Przepis choć trochę czasochłonny, godny polecenia. Rożki z pieczarkami to idealna przystawka do czerwonego barszczu na świątecznym stole. Chrupiące i...
Wyjątkowo aromatyczna i smaczna. Kaczka z owocami z naszego przepisu na pewno zachwyci Twoich bliskich i ich serce. Kaczka idealnie pasuje na uroczyste i świąteczne obiady. Musisz spróbować.
Domowe przetwory są najsmaczniejsze i warto je przygotowywać. Wiśnie w occie mogą być idealnym dodatkiem do mięs i domowych pasztetów. Przepis jest bardzo prostu więc musisz go wypróbować.