Polecamy przepis na zupę z zielonego groszku. Bardzo smaczna i wyjątkowo aromatyczna. Dzięki wkładce z wędzonego boczku i kiełbasy przypadnie do gustu każdemu. Polecamy.
Dziś zabieram Was do Grecji – kraju starożytnych bogów i herosów, miejsca narodzin demokracji, poezji, filozofii i igrzysk olimpijskich. Grecja to przede wszystkim wspaniała kuchnia o wielowiekowej tradycji uznawana za...
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Joanne K. Bardzo smaczne i wytrawne Naleśniki z brokułami i suszonymi pomidorami. Polecamy wszystkim...
Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Polecają swoją tradycyjną zupę z „leniwych”pierogów na bazie niedzielnego rosołu. Polecamy i życzymy...
Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Idealna przekąska dla całej rodziny. Pieczarki nadziewane twarogiem na pewno zasmakują Twoim bliskim.
Papryka to chyba jedno z najbardziej popularnych warzyw, jakie lubimy faszerować. W mojej kuchni często pojawiają faszerowane warzywa. Od pieczarek,...
Słodki Sos Chili – popularny szczególnie w kuchni Azjatyckiej. Jego wyjątkowy smak idealnie pasuje do ryb, owoców morza czy sushi. Ja zakochałam się w nim całkiem nie dawno. A wszystko...
Naleśniki – niewielkie, cieniutkie placuszki podawane zazwyczaj na słodko. Z serem, ulubionym dżemem, jabłkami, owocami czy bitą śmietaną. Często traktowane jako śniadanie lub deser. Moja dzisiejsza wersja to naleśniki wytrawne...
Choć mogłoby się wydawać, że cukinia jest typowo polskim warzywem, prawda jest inna. Pochodzi bowiem ze słonecznej i pięknej Italii. Z biologicznego punktu widzenia cukinia jest owocem, który szybko podbił...
Kaszka kuskus to drobna kasza uzyskana z najszlachetniejszych partii pszenicy durum. Od tysięcy lat używana w tradycyjnej kuchni Afryki Północnej. W Europie została spopularyzowana przez Francuzów, w Polsce ma też...